Ny daglig leder i Austri Vind

Jan Roger Broen (56) er tilsatt som ny daglig leder i Austri Raskiftet DA og Austri Kjølberget DA i Innlandet.

Broen begynner i stillingen 1. september i år, og erstatter Magnus Axelsson, som har ledet selskapene siden 2017.- Broen har en bred teknisk og kommersiell kompetanse fra flere fagområder innenfor industrien, og er derfor godt kvalifisert til å videreutvikle og optimalisere driften av vindkraftverkene, sier Thomas Eisele, som er representant for Austris største eier, tyske SWM Erneuerbare Energien Skandinavien GmbH & Co. KG.

Broen er fra Kongsvinger og kommer fra stillingen som fabrikksjef og ansvarlig for den nordiske operasjonelle virksomheten til Mapei AS, som er lokalisert i Nord-Odal kommune. Han har tidligere arbeidet i Dyno Industrier og Metso Minerals.

– Jeg ser frem til å begynne i jobben. Austri er kompetansedrevet og fremtidsrettet, og vil definitivt gjøre en forskjell i det grønne skiftet, sier Broen.

– Partnerne i Austri ønsker Broen velkommen. Vi vil også gjerne takke Magnus Axelsson for hans enestående arbeid med utbyggingen av vindkraftverkene og for svært god drift av anleggene. Vi ønsker han lykke til i ny jobb som operativ sjef/viseadministrerende direktør i det svenske selskapet Eolus, sier Eisele.

Vindkraftverkene Raskiftet og Kjølberget har til sammen en nominell effekt på over 165 MW. Kjølberget vindkraftverk i Våler kommune består av 13 vindturbiner som til sammen gir en årlig produksjon på ca. 195 GWh fornybar energi. Det tilsvarer det årlige strømforbruket til ca. 10 000 husstander. Raskiftet vindkraftverk i kommunene Trysil og Åmot har 31 vindturbiner med en årsproduksjon på om lag 370 GWh. Det tilsvarer årsforbruket av strøm til ca.18 500 husstander.

Vindkraftverkene eies i fellesskap av Hafslund Eco Vannkraft Innlandet AS (20 prosent) og Gudbrandsdal Energi Fornybar AS (20 prosent) og SWM Erneuerbare Energien Skandinavien GmbH & Co. KG (60 prosent).

Jan Roger Broen.