Hektisk høst på Kjølberget

Tisdag morgen 17. september lå den første snøen i anleggsområdet til Kjølberget vindkraftverk. Innspurten er i full gang før vinteren tar tak.

– Nå er det innspurt og full fart før vi tar ned aktivitetsnivået gjennom vinteren. I dag støpes de første bunnplatene for to fundamenter, og vi har som mål å støpe samtlige 13 fundamenter for vindturbinene før vi vinteren stopper arbeidet, sier prosjektleder i OX2 Johan Höök.

OX2 er totalentreprenør for utbyggingen av Kjølberget vindkraftverk, og utførte samme rolle i utbyggingen av Raskiftet vindkraftverk.

– Det er mye sprengning og steinknusing som nå pågår i anleggsområdet. Løsmassene som produseres skal først og fremst brukes til veibygging frem til samtlige turbinposisjoner.

– Skogsarbeidet er nesten ferdig. Vi har kun to turbinposisjoner igjen hvor vi fremdeles rydder skog til tilkomstveien, sier Höök.

Skitt jakt, elgjegere!
Elgjakten i området starter 25. september, og to jaktlag er berørt av arbeidene i anleggsområdet.

– Vi har gjennomført møte med begge jaktlagene og vi er godt koordinert oss imellom. Småviltjegere som er usikre på hvor anleggsarbeidet nå pågår kan ta direkte kontakt med meg på telefon +46 70 623 59 90, sier Höök.