Bildet viser en vindmølle

Hektisk høst på Kjølberget

Tisdag morgen 17. september lå den første snøen i anleggsområdet til Kjølberget vindkraftverk. Innspurten er i full gang før vinteren tar tak.

– Nå er det innspurt og full fart før vi tar ned aktivitetsnivået gjennom vinteren. I dag støpes de første bunnplatene for to fundamenter, og vi har som mål å støpe samtlige 13 fundamenter for vindturbinene før vi vinteren stopper arbeidet, sier prosjektleder i OX2 Johan Höök.

OX2 er totalentreprenør for utbyggingen av Kjølberget vindkraftverk, og utførte samme rolle i utbyggingen av Raskiftet vindkraftverk.

– Det er mye sprengning og steinknusing som nå pågår i anleggsområdet. Løsmassene som produseres skal først og fremst brukes til veibygging frem til samtlige turbinposisjoner.

– Skogsarbeidet er nesten ferdig. Vi har kun to turbinposisjoner igjen hvor vi fremdeles rydder skog til tilkomstveien, sier Höök.

Skitt jakt, elgjegere!
Elgjakten i området starter 25. september, og to jaktlag er berørt av arbeidene i anleggsområdet.

– Vi har gjennomført møte med begge jaktlagene og vi er godt koordinert oss imellom. Småviltjegere som er usikre på hvor anleggsarbeidet nå pågår kan ta direkte kontakt med meg på telefon +46 70 623 59 90, sier Höök.

Les andre innlegg

Bildet viser ansatte hos Austri Vind i en vindturbin

Første lærling på vindkraft i Innlandet

Austri skal ansette den første lærlingen innen vindkraft i Innlandet og utvikle et godt faglig læringsmiljø ved vindkraftverkene Raskiftet og Kjølberget i Trysil/Åmot og Våler

Bildet viser vindturbiner

Det kan ta tid før systemet er i orden

Spesialteknikere har feilsøkt og funnet årsaken til problemene med hinderlysene på Raskiftet vindkraftverk. Det er en komponentfeil som har forårsaket problemene. I slutten av 2023

Bildet viser Kjølberget

Feilen med hinderlysene er funnet

Spesialteknikere har nå feilsøkt og funnet årsaken til problemene med hinderlysene på Raskiftet vindkraftverk. Det er en komponentfeil som har forårsaket problemene. Komponenten er nå

Bildet viser soloppgang ved Raskiftet

Fortsatt problemer med hinderlys

Det er dessverre fortsatt problemer med hinderlysene på Raskiftet vindkraftverk. Det er svært beklagelig. Vi samarbeider tett med leverandøren for å finne en løsning. Vår