Første strømproduksjon fra Raskiftet

Det jobbes godt på Raskiftet til tross for stekvarme. Mandag ble første vindturbin oppkoplet mot strømnettet.

Mandag ble en ny merkedag for Raskiftet vindkraftverk. I mens nye vindturbiner reises ulike steder i hele anleggsområdet jobbes det parallelt med å sette de første installerte turbinene i drift.

-Den aller første vindturbinen skal etter planen settes i permanent drift denne uken. Mandag produserte turbin nummer 31 de første kilowattimene. Dette var derfor en hyggelig merkedag for alle i prosjektet, sier anleggssjef Johan Holmkvist i OX2.

OX2 er totalentreprenør Raskiftet vindkraftverk. Fellesferie og stekvarme påvirker ikke prosjektgjennomføringen vest for Osensjøen.

– Her jobbes det godt og fremdriften er i henhold til plan. Ekstremværet i Skandinavia påvirker heldigvis ikke utbyggingen vår. Vi holder tempoet opp med om lag tre nye turbin-installasjoner i uken, sier Holmkvist.

Åtte vindturbiner med vinger er nå på plass i anleggsområdet, mens ytterligere 17 har installert to tårndeler. Det er mange mennesker og maskiner i sving ulike deler i anleggsområder, og prosjektets fokus på helse, miljø og sikkerhet er særskilt vektlagt.

– Vi opplever gode arbeidsforhold, og holder god fremdrift. Vi har et kontinuerlig fokus på sikre arbeidsrutiner. Den danske underleverandøren Vestas har ansvaret for installasjonsarbeidet. Vi gjennomfører to HMS-tilsyn uken for hele anlegget for å sikre at alt arbeid gjennomføres i henhold til plan, sier Holmkvist.

Det er Eidsiva Vannkraft AS (20%), Gudbrandsdal Energi Fornybar AS (20%) og det tyske energiselskapet Stadtwerke München Erneuerbare Energien Skandinavien (60%) som bygger Raskiftet vindkraftverk ved Osensjøen i kommunene Åmot og Trysil i Hedmark.

19. august gjennomføres det egen omvisning i anleggsområdet for naboer, lokale grunneiere og andre interesserte.

Les andre innlegg

Bildet viser ansatte hos Austri Vind i en vindturbin

Første lærling på vindkraft i Innlandet

Austri skal ansette den første lærlingen innen vindkraft i Innlandet og utvikle et godt faglig læringsmiljø ved vindkraftverkene Raskiftet og Kjølberget i Trysil/Åmot og Våler

Bildet viser vindturbiner

Det kan ta tid før systemet er i orden

Spesialteknikere har feilsøkt og funnet årsaken til problemene med hinderlysene på Raskiftet vindkraftverk. Det er en komponentfeil som har forårsaket problemene. I slutten av 2023

Bildet viser Kjølberget

Feilen med hinderlysene er funnet

Spesialteknikere har nå feilsøkt og funnet årsaken til problemene med hinderlysene på Raskiftet vindkraftverk. Det er en komponentfeil som har forårsaket problemene. Komponenten er nå

Bildet viser soloppgang ved Raskiftet

Fortsatt problemer med hinderlys

Det er dessverre fortsatt problemer med hinderlysene på Raskiftet vindkraftverk. Det er svært beklagelig. Vi samarbeider tett med leverandøren for å finne en løsning. Vår