Første strømproduksjon fra Raskiftet

Det jobbes godt på Raskiftet til tross for stekvarme. Mandag ble første vindturbin oppkoplet mot strømnettet.

Mandag ble en ny merkedag for Raskiftet vindkraftverk. I mens nye vindturbiner reises ulike steder i hele anleggsområdet jobbes det parallelt med å sette de første installerte turbinene i drift.

-Den aller første vindturbinen skal etter planen settes i permanent drift denne uken. Mandag produserte turbin nummer 31 de første kilowattimene. Dette var derfor en hyggelig merkedag for alle i prosjektet, sier anleggssjef Johan Holmkvist i OX2.

OX2 er totalentreprenør Raskiftet vindkraftverk. Fellesferie og stekvarme påvirker ikke prosjektgjennomføringen vest for Osensjøen.

– Her jobbes det godt og fremdriften er i henhold til plan. Ekstremværet i Skandinavia påvirker heldigvis ikke utbyggingen vår. Vi holder tempoet opp med om lag tre nye turbin-installasjoner i uken, sier Holmkvist.

Åtte vindturbiner med vinger er nå på plass i anleggsområdet, mens ytterligere 17 har installert to tårndeler. Det er mange mennesker og maskiner i sving ulike deler i anleggsområder, og prosjektets fokus på helse, miljø og sikkerhet er særskilt vektlagt.

– Vi opplever gode arbeidsforhold, og holder god fremdrift. Vi har et kontinuerlig fokus på sikre arbeidsrutiner. Den danske underleverandøren Vestas har ansvaret for installasjonsarbeidet. Vi gjennomfører to HMS-tilsyn uken for hele anlegget for å sikre at alt arbeid gjennomføres i henhold til plan, sier Holmkvist.

Det er Eidsiva Vannkraft AS (20%), Gudbrandsdal Energi Fornybar AS (20%) og det tyske energiselskapet Stadtwerke München Erneuerbare Energien Skandinavien (60%) som bygger Raskiftet vindkraftverk ved Osensjøen i kommunene Åmot og Trysil i Hedmark.

19. august gjennomføres det egen omvisning i anleggsområdet for naboer, lokale grunneiere og andre interesserte.