Engasjerte elever besøkte Raskiftet


Vi har hatt hyggelig besøk av hele 3. trinn på Innbygda skole i Trysil på Austri Raskiftet. En flott gjeng med 32 barn og seks voksne ønsket å lære mer om fornybar energi.


I høst har elevene gjennomgått undervisningsopplegget til De grønne forskerspirene via Miljøagentene og lært om energi, solkraft og vindkraft. I opplegget var det ulike forsøk der de har brukt sol og vind som energi, med ballongraketter og vindbiler som ble testet i hard konkurranse med andre.

Hos Austri ble elevene tatt godt imot Vegard Moberget, som fortalte om vindparkene på Raskiftet og Kjølberget, og hvordan vindturbiner fungerer. Elevene fikk også se hvordan vindturbin-teknikerne har det på jobben inni vindmøllene. Det var spennende!

– Det var moro å få besøk av engasjerte og nysgjerrige elever. Kanskje noen av dem kan tenke seg å jobbe her hos oss om noen år, sier Vegard, som søker etter flere ansatte i disse dager.
Elevene fikk også se på spennende utstyr i parken og Geir Aasvestad viste frem beltebiler, ATV og snøscootere, noe elevene synes var veldig morsomt. Det ble også litt tid til å leke i snøen på Raskiftet.

Tusen takk for hyggelig besøk😊

Foto: Innbygda skole.